2021 Voor ticket naar Olympische Spelen

on april 20 | in Artikels krant, In de media, Internationaal

Artikel HBVL

De kwalificatie voor het Europees Olympisch enkelspel wordt van 21-25 april in de Portugese stad Guimaraes gehouden. In totaal zullen negen kwalificatieplaatsen voor de Olympische Spelen van Tokyo 2020 beschikbaar zijn voor de 36 mannelijke spelers en de 40 vrouwelijke spelers die respectievelijk deelnemen aan het heren- en dames enkelspel.

In het vrouwenevenement, worden de inzendingen in fase één opgesplitst in 10 groepen. De vier beste geplaatste spelers spelen niet in de groepen, maar kwalificeren zich rechtstreeks voor fase 2. De winnaar en de nummer twee van elk van de 10 groepen kwalificeren zich samen met de 4 geplaatste spelers voor fase 2, wat een totaal van 24 spelers oplevert. Na fase 2, beginnend bij de ronde van 32, kwalificeren beide finalisten zich voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 (de laatste wedstrijd wordt niet gespeeld).
De resterende 22 spelers van fase 2 gaan door naar fase 3 in een directe knock-out trekking van 32. De twee finalisten van de fase 3 K.O. loting kwalificeert zich voor Tokyo 2020 (de laatste wedstrijd wordt niet gespeeld).

Bij de heren bestaat de eerste fase uit 8 groepen. De vier beste geplaatste spelers spelen niet in de groepen, maar kwalificeren zich rechtstreeks voor fase 2. De winnaar en de nummer twee van elk van de 8 groepen kwalificeren zich samen met de 4 geplaatste spelers voor fase 2, wat een totaal van 20 spelers oplevert. Na fase 2, beginnend bij de ronde van 32, kwalificeren beide finalisten zich voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 (de laatste wedstrijd wordt niet gespeeld).
De overige 18 spelers van Stage 2 gaan door naar Stage 3 in een directe knock-out trekking van 32. De twee finalisten van Stage 3 K.O. loting kwalificeert zich voor Tokyo 2020 (de laatste wedstrijd wordt niet gespeeld). Bovendien kwalificeert de winnaar van de wedstrijd tussen de verliezers van de halve finales van fase 3 (heren) zich voor de Olympische Spelen.

 

Pin It

Comments are closed.

«