2020 Lisa Lung Belgisch Kampioen A !

on maart 2 | in Nationaal

 

Een perfect weekend voor Lisa op het BK in het enkel èn dubbel !
Op de Belgische kampioenschappen A in Spa behaalde Lisa (A1), na 2018, haar tweede titel. De start was moeizaam met een 4-3 overwinning tegen Florence Van Acker. Maar vanaf toen ging het als een wervelwind. In de halve finale versloeg ze Nathalie Marchetti (A2) met 4-1. In de finale nam zij het op tegen Daria Mityukova die in haar halve finale de Belgische kampioen van vorig jaar versloeg met 4-1. Daria is een speelster met heel veel ervaring en een zeer moeilijke tegenstander (noppen) die moeilijk te ontwrichten is. Lisa verloor de eerste set met 9-11 maar won vervolgens met snel aanvalsspel met 11-6, 12-10, 11-7 en 11-6.
https://www.vttl.be/nuytinck-en-lung-zorgen-voor-vlaams-feestje
https://www.ettu.org/en/n/news/2020/february/double-celebration-for-lisa-lung-in-belgium/
Ook in het dubbel haalde Lisa haar slag thuis. Aan de zijde van Margo Degraef (A3)versloegen zij in de finale het duo Koszulap (A8)/Duvivier (A14) met 3-1.

Bij de heren was het voor het vierde jaar op rij  Cédric Nuytinck (A1)die de titel behaalde. In de halve finale versloeg hij Robin Devos (A3) met 4-2. De andere halve finale was een Waals onderonsje tussen Martin Allegro (A4) en Florent Lambiet (A2) waarin Lambiet het haalde met 4-1. In de finale versloeg Cédric uiteindelijk Lambiet met 4-1 en behaalde zo zijn vierde titel!

Met dank voor de foto’s van Bernard Comeliau !

Pin It

Comments are closed.

« »