2019 Lisa stuwt Belgische ploeg naar EK

on mei 23 | in Andere media, Internationaal

Photo: Michael Loveder

De Belgische dames zijn erin geslaagd om zich te plaatsen voor het EK landenteams in het Franse Nantes (3-8 september). Lung en co. speelden een fantastische ontmoeting tegen Engeland (3-1-zege) en dat volstond voor de kwalificatie. Cédric Nuytinck en Robin Devos hadden zich met de mannenploeg eerder (na de eerste fase) al geplaatst voor het Europees kampioenschap.

 

Geschreven door Ivan Crabbe

Nathalie Marchetti, Lisa Lung en Margo Degraef waren dit weekend afgereisd naar het Engelse Harlow. Ze troffen daar thuisploeg Engeland en Spanje, met als inzet een EK-ticket. Zaterdag moest onze ploeg het onderspit delven tegen Spanje (3-0). Alle hoop rustte op de interland tegen Engeland, een zege volstond voor EK-kwalificatie. Toptalent Ho Tin Tin opende met een zege tegen Margo Degraef. Lisa Lung moest vol aan de bak. Maria Tsaptsinos was een taaie klant, maar Lung beet zich vast zorgde voor het eerste Belgische punt. Nathalie Marchetti volgde haar goede voorbeeld. Ze liet geen spaander heel van Charlotte Badley. België op voorsprong! Het was aan Lisa Lung om de klus te klaren tegen generatiegenote Ho Tin Tin. Ze nam een furieuze start en pakte de eerste set met 11-5! De Engelse leek rijp voor de slachtbank. Ook in set twee stond er geen maat op Lisa Lung. Set drie verliep iets moeizamer, maar onze VTTL-topper haalde met brio het EK-ticket binnen. “Lisa Lung heeft een sterke prestatie geleverd”, aldus coach Marc Closset. “Ze moest onder druk het verschil maken en heeft haar rol uitstekend vervuld. We zijn uiterst tevreden dat na de mannen ook de vrouwen zich hebben geplaatst voor het Europees kampioenschap.”
Het EK landenteams vindt van 3 tot 8 september plaats in Nantes. Voor het eerst in de geschiedenis zullen er slechts 24 ploegen deelnemen.

Tintin HO – DEGRAEF Margo 11:7 / 11:7 / 11:9
TSAPTSINOS Maria – LUNG LIsa 3:11 / 9:11 / 11:9 / 8:11
BARDSLEY Charlotte – MARCHETTI Nathalie 2:11 / 3:11 / 4:11
Tintin HO – LUNG Lisa 5:11 / 6:11 / 8:11

Pin It

Comments are closed.

« »