2019 Goud en Zilver op Belgische Kampioenschappen

on maart 5 | in Nationaal

Foto: Jan Van Ginkel

Blijdschap en ontgoocheling liggen soms kort bij elkaar. Nadat er goud werd behaald in het dubbel aan de zijde van Marie Maesen was er de dag nadien ontgoocheling in finale van het enkel. Net als vorig jaar nam Lisa, de uittredende Belgische kampioen, het in de finale opnieuw op tegen Margo Degraef. Vorig jaar won Lisa, nu moest ze in een super spannende finale de duimen leggen met 3-4 (beslissende set 9-11)

Eindelijk die hoofdvogel (Verslag VTTL, Ivan Crabbé)
We hadden Margo Degraef na haar Vlaamse titel al bij de titelfavorieten gerekend op het Belgisch kampioenschap dit weekend. De Antwerpse bevestigde ons vertrouwen en nam vlot elke horde tot de finale. Daarin mocht ze het opnemen tegen de uittredende kampioene Lisa Lung. Een verwachte finale? Voor ons wel, toppers Nathalie Marchetti en Eline Loyen sneuvelden al in de kwartfinale. De vrouwenfinale bracht het verwachte spektakel. Lung haalde initieel heel verwoestend uit, maar na twee sets nam Degraef over. De wedstrijd leek helemaal gekanteld. Lung leek te kraken, maar stelde toch nog de bordjes gelijk (3-3). Een bloedstollende ontknoping stond ons te wachten, mét hoogstaand tafeltennis. 5-5, 6-6, 7-7, er kwam maar geen afscheiding. Tot Degraef met de steun van een fantastisch publiek zich twee matchpunten bezorgde. Het tweede was het goede, en Margo was dolgelukkig. Eindelijk die eerste titel bij de seniores.
“Ik was heel ontroerd na de wedstrijd”, aldus Degraef. “Je hoopt er altijd op, maar ik had het niet echt verwacht. Ik moet de supporters alvast heel hard bedanken. Na een 2-0-achterstand in sets had ik niet verwacht van nog te kunnen terugkomen, maar ik ben blijven knokken. Op een bepaald moment leek de wedstrijd gekanteld te zijn, desondanks werd het toch nog een belle. In zo’n situaties moet je kalm blijven. Ik was echt wel aan het sterven vanbinnen op het einde, de ontlading was dan ook enorm. Het dubbelspel was toch een ontgoocheling. Ik ben tevreden dat ik mijn niveau voor het enkelspel heb kunnen opkrikken. Mijn volgende doel is het Europees kampioenschap -21. Met Lisa heb ik daar vorig jaar de finale gehaald, dan ga je natuurlijk met veel goesting terug. Nu is het tijd om even te genieten van deze titel.”

Video (met dank aan Jan Van Ginkel ! )

Foto: Jan Van Ginkel

 

Pin It

Comments are closed.

« »