2018 Lisa nummer twee van Europa bij -21 !

on augustus 3 | in Andere media, Internationaal, Ranking

 

Lisa Lung (19) heeft de afgelopen weken een goede vorm geëtaleerd. Begin augustus mocht ze als beloning de tweede plaats op de Europese U21 wereldranglijst innemen. Een unicum in het Belgische vrouwentafeltennis. De toekomst lacht Lung toe…

Dit jaar kon Lisa Lung haar eerste Belgische seniorestitel veroveren. Dat zorgde duidelijk voor een déclic, want ook de maanden nadien liet ze enkele knappe resultaten noteren. Eerst was er de mooie zilveren medaille op het Europees kampioenschap U21 in het dubbelspel met Margo Degraef, later volgden nog straffe prestaties op internationale toernooien. “Lisa heeft de voorbije maanden hard gewerkt in Azië, onder meer met stage in China”, aldus Marc Closset, technisch directeur Topsport bij de VTTL. “Ze is klaar voor de volgende stap. Op de Open van Zuid-Korea haalde ze de kwartfinale bij de U21. Lisa heeft veel potentieel en wil hard werken. Ook op wereldniveau doet ze volop mee met de toppers. Ze bekleedt momenteel de dertiende plaats en ze komt van plaats dertig. Een schitterende progressie in één maand tijd”, besluit Closset.

Olympische Spelen
We kunnen beginnen dromen van deelname aan de Olympische Spelen in 2020, zowel in het enkelspel als in het gemengd dubbel met Cédric Nuytinck.

WR -21 August 2018

Pin It

Comments are closed.

« »