2018 Zilver in dubbel op Europees Kampioenschap -21!

on maart 12 | in Internationaal, Video

Podium Dubbel EK -21

Vorig jaar nog Europees kampioen in Rusland met Eline Loyen en nu voor het tweede jaar op rij  opnieuw de finale van de dubbels op het EK -21. Ditmaal met Margo Degraef in Minsk, Wit-Rusland. In de halve finale wonnen ze na een spannende wedstrijd van het Spaanse duo Zhang/Garcia met 3-2.  (In de beslissende set haalden zij een achterstand van 4-8 op om uiteindelijk met 12-10 te winnen). In de finale namen zij het op tegen het Pools-Ukrains duo Bajor/Brateyko die in de halve finale het Roemeense duo Diaconu/Dragoman versloegen met 3-1. Na verlies in de eerste set herpakten Lisa en Margo zich uitstekend in de tweede set en namen een 8-2 voorsprong. Maar plots lukte alles bij Bajor/Brateyko en was ook het geluk op cruciale momenten bij hen. Onze landgenoten konden nog slechts één puntje maken en verloren met 9-11. In de derde set konden zij niet echt meer een vuist maken en verloren met 11-6 wat hen toch nog een schitterende zilveren medaille opleverde.
AWARD CEREMONY

Lisa Lung, Nina Kolarova, Margo Degraef

In het enkel moest Lisa eerst twee groepsronden afwerken om zich te plaatsten voor de hoofdtabel. Hierin verloor zij tegen de latere finaliste, de Russiche Shcherbatykh, die de  finale verloor tegen haar landgenote Taylakova Maria.
Voor Lisa was het trouwens haar zevende medaille op een EK ! (3x goud, 3x zilver, 1x brons)

Pin It

Comments are closed.

« »