2018 Lisa verovert eerste Belgische titel !

on maart 6 | in Artikels krant, In de media, Nationaal

Foto: Jan Van Ginkel

Lisa Lung (18) heeft in Louvain-la-Neuve haar eerste Belgische titel bij de seniores veroverd. In de finale klopte ze Margo Degraef met 4-2. “Eindelijk heb ik die Belgische titel beet”, verklaarde een dolgelukkige Lung, die nu gaat voor een podiumplaats op het Europees kampioenschap U21.

Geschreven door Ivan Crabbe

De queeste richting Belgische titel begon zondag voor Lisa Lung, die tegenwoordig actief is in de Franse competitie, tegen Natacha Koszulap. Het werd meteen een zware wedstrijd. Koszulap toonde haar talent en dwong onze Belgische nummer één tot een belle. Kampioenen kunnen in moeilijke omstandigheden altijd een tikkeltje meer, dat bleek ook nu. Net op tijd vond Lung het juiste succesrecept om zich te kwalificeren. Titelverdedigster Eline Loyen kon ook doorstoten en nam het in de halve finale op tegen goede vriendin Margo Degraef. Beide speelsters waren sterk aan mekaar gewaagd. Degraef beet zich opnieuw vast en kon een belle uit de brand slepen. De titelverdedigster wankelde, kwam alsnog 10-6 voor in de belle, maar kon het niet afmaken.

Foto: Jan Van Ginkel

Geen tweede titel op rij voor Loyen. Ze kan zich troosten met de dubbeltitel, die ze voor de derde opeenvolgende keer pakte met Margo Degraef. Vlaams kampioene Daria Mityukova maakte het leven van Lisa Lung zuur in de andere halve finale. De speelster van Sokah Hoboken kwam zelfs 3-1 in sets voor. Even herbronnen voor Lung dus. Snel hervond ze haar goede slagen en kon uiteindelijk met precies aanvallend tafeltennis Mityukova nog uitschakelen. Was de moeilijkste horde genomen? Normaal niet, want Margo Degraef kondigde zich als een taaie tegenstandster aan in de finale. Lung begon sterk en pakte vlot de eerste set. Daarna stokte de motor een beetje en werd het 2-2 in sets. De supporters van Degraef geloofden volop in een stunt, maar Lung stelde orde op zaken en boekte een 4-2-zege. De blijdschap was groot bij Lisa. Na twee verloren finales (2015 & 2016) mocht ze eindelijk de hoogste trede van het podium bestijgen.

Foto: Jan Van Ginkel

Moeilijk parcours
“Eindelijk heb ik die Belgische titel beet”, verklaarde Lung. “Twee keer heb ik in de finale verloren, dus het mocht eens gebeuren. Ik was er niet gerust in, want de laatste twee keer had ik van Margo verloren. De meeste supporters waren er ook voor haar, maar ik heb me niet van de wijs laten brengen. Na enkele moeilijke sets ben ik toch kunnen doorstomen naar de titel. Mijn toernooi is zeker niet vlekkeloos verlopen. Door een blessure heb ik twee dagen niet kunnen trainen en ik had de eerste wedstrijd wat aanpassingsproblemen. Ook tegen Mityukova was het knokken, maar een titel komt er nooit zonder gevecht.”
Lung wil nu – net als Margo Degraef en Marie Maesen – schitteren op het Europees kampioenschap U21 in het Wit-Russische Minsk (8 tot 11 maart). “Ik heb in 2017 al brons behaald. Mijn doel is om weer een medaille te halen”, besluit Lung, die droomt van de top honderd.

Halve Finales:
Margo DEGRAEF – Eline LOYEN 4:3 (11:7, 11:9, 8:11, 9:11, 10:12, 11:7, 14:12)
Lisa LUNG – Daria MITYUKOVA 4:3 (4:11, 11:6, 8:11, 9:11, 11:9, 11:9, 11:6)
Finale:
Lisa LUNG – Margo DEGRAEF 4:2 (11:4, 7:11, 11:5, 12:14, 11:8, 11:5)

Artikel HBVL 06-03-2018

 

Pin It

Comments are closed.

« »