2017 Goud op de Junior en Cadet Open in Portugal

on november 26 | in Internationaal

Lisa Lung (18) heeft haar favorietenrol waargemaakt op de Junior en Cadet Open in Portugal (Guimaraes). In de finale van de juniores competitie klopte ze de Nederlandse Shuohan Men met 4-1. Door deze toernooizege springt Lung naar de tweede plaats in het World Junior Circuit en is ze gekwalificeerd voor de World Junior Circuit Finals, die van 2 tot 4 februari plaatsvinden in Luxemburg.

Geschreven door Ivan Crabbe

Na vlotte overwinningen tegen Santos (Portugal) en Goda (Egypte) veroverde Lung een plek op de hoofdtabel in Portugal. Jinyi Zhou uit Singapore was een goede opwarmer in de eerste ronde, 4-2-zege. De Nederlandse Rachel Gerarts had ook weinig in de pap te brokken in de kwartfinale, 4-1. Lung bleef doorrazen in de halve finale en nam een 2-0-voorsprong in sets tegen Rozalina Kadjeva. De Oezbeekse vocht terug en kwam terug tot 2-2. Lisa hield het hoofd koel tegen de verdedigster en stoomde door naar een 4-2-zege. In de finale keek de VTTL-speelster de Nederlandse Shuohan Men in de ogen, die tot dan een vlekkeloos parcours had afgelegd en het tweede reekshoofd Jinnipa Sawettabut (Thailand) naar huis had gespeeld. Een gevaarlijke klant, maar Lisa behield de focus en haalde het na vijf sets. Na de triomf in Spa (Belgium Junior en Cadet Open) opnieuw een titel voor onze topspeelster. Er zullen er ongetwijfeld nog volgen….

WK juniores
De volgende grote afspraak volgt snel voor Lisa: het wereldkampioenschap juniores in het Italiaanse Riva del Garda (26 november – 3 december).
Door deze zege springt Lisa ook naar de tweede plaats op het World Junior Circuit en is ze zeker van haar plaats op de finals van het World Junior Circuit die doorgaan op van 2 tot 4 februari 2018 te Luxemburg.

Website ITTF : https://www.ittf.com/2017/11/23/lisa-lung-adds-home-success-wins-portugal/

 

Pin It

Reacties zijn gesloten

« »