2017 Gemengd Dubbel op Olympische Spelen in Tokyo 2020

on juni 16 | in Artikels krant, In de media

2017-06-15 HBVL Lung en Loyen als dubbelsperls naar Tokio

Artikel HBVL 15/06/2017

Het gemengd dubbelspel zal in 2020 worden toegevoegd aan het olympisch programma. Dat werd in Lausanne vrijdag door het IOC beslist. VTTL-directeur topsport Marc Closset is in de wolken. “De droom om een Belgisch duo te hebben op de Spelen komt steeds dichterbij.”

Geschreven door Ivan Crabbe

Sinds 1926 maakt het gemengd dubbelspel deel uit van het WK tafeltennis. Pas tijdens de Spelen van Tokio zal de competitie ook olympisch zijn. Het tafeltennis heeft nu vijf olympische disciplines: mannen enkel, vrouwen enkel, mannen team, vrouwen team en gemengd dubbelspel. Marc Closset hamert al enkele jaren op trainingen voor het gemengd dubbelspel. Met deze olympische toetreding is hij dan ook bijzonder blij.
“Ik ben al lang aan het pushen voor het gemengd dubbelspel. Op het recente WK in Düsseldorf hebben Cédric Nuytinck en Lisa Lung het schitterend gedaan. Ze hadden nooit samen gespeeld en klopten in de eerste ronde Duitse toppers Benedikt Duda en Sabine Winter. Er zit muziek in deze combinatie en nu kunnen we met hen aan de slag. Eline Loyen en Lisa Lung zijn Europese top bij de juniores. Waarom kunnen we hen niet koppelen aan goede dubbelspelers als Cédric Nuytinck en Robin Devos? Al een tijdje denk ik eraan. Nu is het tijd voor de uitvoering. We gaan opteren voor de duo’s Lung-Nuytinck en Devos-Loyen. Er is nu wel de nodige financiële ondersteuning nodig. Ik geloof er rotsvast in dat een kwalificatie voor de Spelen van Tokio in 2020 mogelijk is. In 2024 kunnen we dan al hopen op meer. In 2001 behoorde ik tot nationale ploeg met onder meer Jean-Michel Saive en beleefden we hoogdagen met een zilveren medaille op het WK in Osaka. Dat zijn momenten die ik wil herbeleven. Hopelijk kan ik mijn ambities realiseren, maar uiteindelijk zien we wel waar het schip strandt.”
Website VTTL

Pin It

Comments are closed.

« »