2017 World Table Tennis Championships

on juni 1 | in Internationaal

Met Cedric Nuytinck, Margo Degraef, Robin Devos, Nathalie Marchetti, Martin Allegro en Florent Lambiet

Met Cedric Nuytinck, Margo Degraef, Robin Devos, Nathalie Marchetti, Martin Allegro en Florent Lambiet

VTTL
Het WK in Düsseldorf zit erop voor Lisa Lung. Het jonge talent van P.W. Diest liet staaltjes van haar kunnen zien, maar kwam nog tekort om ver door te stoten. In het gemengd dubbel leverde ze zonder twijfel de beste prestatie af. Haar beste jaren moeten nog komen. VTTL technisch directeur Topsport Marc Closset verwacht alvast nog veel van Lung in de toekomst.

Geschreven door Ivan Crabbe

Lisa Lung (17) heeft de laatste maanden veel toernooien gespeeld om het WK optimaal voor te bereiden. In Spa op de Belgium Junior & Cadet Open pakte de speelster van P.W. Diest goud in het enkelspel en ook in Tunesië en Slovenië liet ze mooie resultaten optekenen. Met maar liefst zestig plaatsen winst

Beste jaren komen nog..

Beste jaren komen nog..

op de wereldranglijst kon Lung afreizen naar Duitsland. “Die resultaten waren een boost voor het vertrouwen”, vertelt Marc Closset. “De combinatie met schoolwerk en examens was moeilijk. We zijn naar Düsseldorf afgezakt met een gezonde ambitie. Er was een mooie verrassing in het dubbelspel met Margo Degraef, met de winst tegen een sterk Nederlands duo. Met Cédric Nuytinck leverde ze ook een schitterende wedstrijd af in het dubbel gemengd tegen de Duitse toppers Duda Benedikt en Sabine Winter. Dat we toen in het hol van de leeuw konden winnen tegen de Duitsers deed deugd. Er zit zeker muziek in dit duo, zeker als we weten dat dubbel gemengd binnenkort misschien aan het olympisch programma zal worden toegevoegd. In de volgende ronde was het wel voorbij tegen de ervaren Zweden Matthias Karlsson en Matilda Ekholm. Spijtig genoeg was die wedstrijd al s’avonds en dat was emotioneel toch moeilijk. In het enkelspel een dag later tegen voormalig Europees kampioene Elizabeta Samara was er snel een 0-3-achterstand in sets. Na de time-out in set vier heb ik gezegd dat ze wat losser moest spelen en dat pakte goed uit. Er was setwinst en ook in de volgende set lagen er mogelijkheden, maar jammer genoeg was het net niet en het al was over en out in de eerste ronde.”

Wereldtop bij juniores
Lung is wereldtop (nr 2 ITTF World Junior Circuit) bij de meisjes juniores. Ze speelt nu haar laatste seizoen in die leeftijdscategorie. “We gaan nog voor medailles op het WK  en EK later dit jaar. Het grote doel is om nog ongeveer honderd plaatsen te stijgen op de wereldranglijst, dat is beslist in overleg met het BOIC en Sport Vlaanderen”, besluit Closset.

Nathalie Marchetti, Margo Degraef en Lisa Lung

Nathalie Marchetti, Margo Degraef en Lisa Lung

VTTL
We waren getuige van enkele mooie prestaties in de indrukwekkende speelzalen. De Duitsers hebben kosten noch moeite gespaard om van dit WK het succesvolste in de geschiedenis te maken.

Geschreven door Ivan Crabbe

Sabine Winter en Benedikt Duda zijn Duitse toppers in het gemengd dubbel. Met de steun van het thuispubliek hadden ze verrassend veel moeite met gelegenheidsduo Nuytinck – Lung. Het werd een spetterende wedstrijd die bol stond van de spanning en het spektakel. Het Belgische duo kreeg het zwaar, maar vond toch nog de veerkracht om in de beslissende set te zegevieren. Deze stunt kreeg echter geen vervolg. Mede door de vermoeidheid bij Lung werd er in de tweede ronde met 4-0 verloren van het ervaren Zweedse duo Karlsson-Ekholm. Ondanks de uitschakeling heeft dit dubbelpaar wel potentieel, benieuwd wat ze kunnen in andere toernooien. Robin Devos kwam met Margo Degraef in actie in het gemengd dubbel. Het Antwerpse duo botste meteen op Ho Kwan Kit en Lee Ho Ching uit Hong Kong, 0-4.

Geen Eline Loyen op dit wereldkampioenschap. Hierdoor moest Lisa Lung aan de slag met Margo Degraef in het dubbelspel. Na twee mooie overwinningen in de kwalificaties kondigde de eerste ronde zich als loodzwaar aan tegen Hoi Kem Doo en Lee Ho Ching uit Hong Kong. Het publiek in de tweede speelhal was meer geïnteresseerd in de tafel ernaast. Een hele groep Chinese fans troepten samen voor Liu Shiwen en Ding Ning (nummers 1 en 2 van de wereld bij de vrouwen). Na hun dubbelzege waren er de obligate handtekeningen en tv-interviews. Daarna ging de ‘storm’ liggen en begonnen onze Belgische meisjes aan hun match. Al snel was de routine zichtbaar bij het duo uit Hong Kong. Lung en Degraef konden wel vaak aanklampen maar moesten finaal toch na vier sets het hoofd buigen. Nathalie Marchetti ging er met haar Estse partner Petrova al uit in de laatste kwalificatiepoule.

Pin It

Reacties zijn gesloten

« »