2017 Goud in enkel én dubbel op Belgium Junior & Cadet Open !

on april 21 | in Internationaal

2017-04-20 Belgium Open Podium enkelOp de Belgium Junior & Cadet Open (ITTF World Junior Circuit) behaalde Lisa zowel in het enkel als in het dubbel de gouden medaille. In de finale van het enkel versloeg Lisa de Deense Carlsen Rebekka met 4-0, die in de 1/2 finale het reekshoofd, de Indische Kamath Archana, uitschakelde met 4-3. 2017-04-20 Belgium Open Podium dubbelIn de andere 1/2 finale won Lisa met 4-1 van de Kroatische Pavlovic met 4-1. In de finale maakte Lisa korte metten met de Deense en won overtuigend met 4-0 (3-11, 5-11, 5-11, 8-11) !
Ook in het dubbel aan de zijde van haar gelegenheidspartner de Amerikaanse Wang Amy behaalde Lisa goud. In de finale versloegen ze het Noorse duo Carlsen Rebekka/Gjelle Maja met 3-1 (11-6, 11-7, 7-11, 12-10). Voor Lisa is het haar tweede dubbelslag op een ITTF World Junior tornooi, na deze in 2014 in Tsjechië.

2017-04-20 Belgium Open Verslag ITTFLeading the Belgian charge, Lisa Lung gives home fans plenty to cheer about on Day Two in Spa (by Simon Daish-ITTF)

Day Two of the 2017 Belgium Junior and Cadet Open in Spa saw the Junior singles and doubles competitions draw to a close with the first silverware of the tournament up for grabs.While the Junior Boys’ Singles and Junior Boys’ Doubles events may have been dominated by French competitors there was much to celebrate for the home fans in the Junior Girls’ Singles and Junior Girls’ Doubles draws as Lisa Lung proved successful across both tournaments on Thursday 20th April.

Lisa Lung booked her spot in the Junior Girls’ Singles final with a strong display in the last four where she eliminated the fourth seed Andrea Pavlovic of Croatia across five ends (11-5, 9-11, 11-6, 11-6, 11-4).

However, the standout result in the semi-finals came in the top half of the draw as Norway’s Rebekka Carlsen came back from three games down to defeat the no.1 seeded player Archana Girish Kamath of India (7-11, 7-11, 9-11, 12-10, 11-9, 11-6, 13-11) to progress through to the title deciding match. The competition was set for an exciting finale as the home favourite Lisa Lung took on the unexpected finalist Rebekka Carlsen, but the Norwegian representative wasn’t able to replicate a similar performance to the one she produced in the previous round as Lisa Lung prevailed in straight games (11-3, 11-5, 11-5, 11-8) to lift the trophy.

Both of the Junior Girls’ Singles finalists also competed in the Junior Girls’ Doubles final as Lisa Lung and her partner from the United States of America Amy Wang went head-to-head with Rebekka Carlsen and her fellow compatriot Maja Haugen Gjelle. Seeded first for the competition Lisa Lung and Amy Wang were expected to deliver a positive result against their fifth seeded opponents and they didn’t disappoint as the mixed nationality duo confidently strolled to a 3-1 triumph over the Norwegian partnership (11-6, 11-7, 7-11, 12-10).

Droomweek voor Lisa Lung (Artikel VTTL)

Lisa Lung (18) vierde afgelopen weekend de damestitel met P.W. Diest in superdivisie. Vol vertrouwen reisde ze deze week af naar de Belgium Junior en Cadet Open in Spa. Als tweede reekshoofd in het enkelspel werd er wat verwacht van Lung. Ze maakte alle verwachtingen waar en veroverde goud in het enkel-en dubbelspel. Een fantastische uitslag voor de organisatoren, die verschillende Belgische talenten zagen schitteren.

Samen met de Nederlandse Britt Eerland en Marie Maesen zorgde Lisa Lung afgelopen zaterdag voor een 9-1-overwinning tegen AFP Antwerpen. De eerste landstitel voor P.W. Diest was meteen een feit. Na de festiviteiten stoomde Lung zich klaar voor de Belgium Junior en Cadet Open in Spa. Als tweede reekshoofd bij de meisjes juniores lag een medaille in het verschiet. Onze VTTL-topper nam een sterke start tegen de Indische Selvakumar (4-1) in de 1/8ste finale. De Hongaarse Leonie Hartbrich bleek een taaie noot om te kraken in de kwartfinale. Twee keer 14-12 werd het voor Lung in de eerste sets. De Hongaarse stelde daarna en sleepte er een beslissende set uit. Ook daarin veel spanning, maar Lung bleef de zenuwen de baas en maakte het met 11-9 uit. Lung recupereerde goed en in de halve finale ging het veel vlotter. De Kroatische Andrea Pavlovic werd met 4-1-cijfers naar huis gestuurd. Geen zenuwen in de eindstrijd tegen Rebekka Carlsen uit Noorwegen. De wedstrijd ging al snel de kant op van onze landgenote en deze keer zelfs zonder setverlies. Sterke prestaties volgden in het dubbelspel met de Amerikaanse Amy Wang. Het gelegenheidsduo sleepte zelfs de titel in de wacht.

 

Pin It

Reacties zijn gesloten

« »