2017 ITTF Challenge Belarus Open

on maart 21 | in Internationaal

Women's Singles and Men's Singles champions: Hitomi Sato and Vladimir Samsonov (Photo: Masha Kozhdan)

Women’s Singles and Men’s Singles champions: Hitomi Sato and Vladimir Samsonov (Photo: Masha Kozhdan)

Van 15 tot 19 maart werden in Minsk de “ITTF Challenge Belarus Open” gehouden. Bij de seniors was het thuisspeler Vladimir Samsonov die het goud behaalde bij de heren en bij de dames was het de Japanse Hitomi Sato (die Lisa uitschakelde) die het goud behaalde. Bij de -21 was het de Roemeen Pletea Christian en de Japanse Shibata Saki die de overwinning behaalden.

Lisa speelde een uitstekend tornooi en won al haar groepswedstrijden bij de seniors. Zo klopte zij o.a. de Franse Laura Gasnier (WR 133) en plaatste zich zonder nederlaag voor de hoofdtabel.
“..delight for the other Belgian competitor as Lisa Lung defeated the higher ranked Laura Gasnier of France across five games (11-4, 11-6, 8-11, 11-5, 11-6) to finish top of Group 6.”
“I feel pretty good about this match. Still, I think I need some more confidence, because I haven’t had enough practice since the games (Stag 2017 European Under 21 Championships) in Sochi. Those were great, and now I can see that some participants here are stronger than me, but I will surely do my best to get as far as I can”. (ITTF: by Simon Dalsh)
Op de hoofdtabel kon Lisa het echter niet slechter treffen en verloor in de eerste ronde van de Japanse Hitomi Sato (4-0), het eerste reekshoofd en latere winnares van het tornooi.
Ook bij de -21 verloor Lisa geen enkele wedstrijd en nam zij het op in de eerste ronde op tegen de Russische Kolish Anastasia. Het werd een spannende wedstrijd waarin Lisa een 7-2 achterstand in de beslissende set nog kon ombuigen naar een 11-9 overwinning. In de tweede ronde verloor Lisa van (ook al) de Japanse Kato Kyoka die later zilver zou behalen.

Pin It

Reacties zijn gesloten

« »