2017 Cédric Nuytinck en Eline Loyen Belgisch Kampioen

on maart 7 | in Nationaal

Nuytinck podiumOp de Belgische A kampioenschappen afgelopen weekend in Louvain-La-Neuve behaalden Cédric Nuytinck en Eline Loyen de Belgische titel. Cédric (A2)versloeg in de finale Florent Lambiet (A3) met 4-2. Brons was er weggelegd voor Cédric Merchez (A8) en Allegro Martin (A9) die respectievelijk Lauric Jean, de Belgisch kampioen van 2016, en Robin Devos (A1) uitschakelden.
In de finale bij de dames was het Eline (A1) die Nathalie Marchetti (A5) versloeg met 4-1. Het brons was voor Margo Degraef (A6) en Natasha Koszulap (A14) die in de 1/4 finales verrassend Lisa Lung (A4) en Daria Mityokova (A2), de finalisten van 2016, uitschakelden.
Voor Lisa was het alleszins een teleurstellend tornooi. Na haar glansprestatie op het EK -21, waar ze brons behaalde, behoorde ze tot de topfavorieten voor de titel. Maar dit Belgisch kampioenschap staat in schril contrast met haar internationale prestaties. Een reden hiervoor zoeken is moeilijk. Lisa verklaarde dat haar opwarming niet verliep zoals het hoorde en dat ze geen vertrouwen had gedurende de wedstrijd waardoor ze veel fouten maakte. Komt hierbij dat Enkelbeide speelsters elkaar natuurlijk zeer goed kennen (beiden lid van de Vlaamse topsportschool) en er geen coaches, in dit geval, toegelaten zijn. Maar laat het zeker zijn, het was een dik verdiende overwinning van Margo Degraef die Lisa niet de kans gaf om haar spel op te dringen. Maar dit is tafeltennis, je valt , je staat op en je gaat weer verder. Volgende afspraak is de interland van onze dames in Zweden op 7/3/17.
Bij de heren in het dubbel werd het duo Robin Devos/Cédric Nuytinck verrassend uitgeschakeld in de halve finale door Kilomo Vita/Yves Maes. Belgisch kampioen werd het duo Julien Indeherberg/Florian Cnudde die in de finale Vita/Maes versloegen.
In het dubbel bij de dames tenslotte behaalden Eline Loyen en Margo Degraef het goud door in de finale Lisa Lung en Marie Maesen met 3-2 te verslaan. Voor Eline was het tevens haar tweede titel! In het gemengd dubbel behaalde zij samen met Tim Janssens ook nog eens zilver. Hier was het verrassend het duo Nicola Schenkel en Daria Mityukova die Belgisch kampioen werden.
Dubbel Dames

 

Pin It

Reacties zijn gesloten

« »