2017 Goud in dubbel op Europees Kampioenschap -21!

on februari 5 | in Internationaal, Video

LUNG_Lisa_BEL_LOYEN_Eline_BEL_champions_01_ettu_83805_f_666x375

De Europese Kampioenen -21 (Photo: ITTF)

Wat een tornooi! Tweede medaille voor Lisa en wat voor één! Goud in het Dubbel met Eline Loyen!
Net als vorig jaar in de finale op het EK bij de juniors winnen Lisa en Eline de finale opnieuw van het Roemeense duo Diaconu/Dragoman, de wereldkampioenen juniors 2016. Voor Lisa is het zelfs een unieke prestatie in Europa. Zij behaalde zowel op het Europees kampioenschap bij de cadetten in 2014 (met  de Roemeense Diaconu) als bij de juniors in 2016 en de -21 (met Eline Loyen), de Europese titel in het dubbel!

In hun eerste wedstrijd (eerste ronde vrij) wonnen Lisa en Eline vlot met 3-0 (7, 7, 5)  van het Nederlandse duo Gertenbach/Vermaas. In de 1/4 finale wachtte het Russische duo Malanina/Tailakova, een verdedigster en een aanvalster, waartegen men zeer tactisch moet spelen. Maar ook hier speelden onze dames een sterke wedstrijd. Met een vlotte 3-1 (-9,  2,  8,  4) winst stoomde ze door naar de 1/2 finale. Opnieuw wachtte hier een verdedigster en een aanvalster op hun, het Wit-Russische duo Nikitchanka/Patseyeva. Tegen dit geroutineerde duo speelden onze dames een zeer tactische maar tevens spannende wedstrijd met opnieuw winst. 3-1 (-6, 5, 10, 9)

Dragoman/Diaconu

Dragoman/Diaconu

In de finale verloren Lisa en Eline hun eerste set (opnieuw) met 10-12 en stonden 2-6 achter in de tweede set. Maar ze lieten het hoofd niet hangen. Met 12-10, 11-8 en 11-9 verzekerden ze zich van een 3-1 winst en werden hierdoor Europees Kampioen -21 !!!
Met dank aan hun coach Marc Closset !!

Artikels
LUNG and LOYEN sealed the fantastic run with the gold (ETTU)
Lisa LUNG and Eline LOYEN of Belgium will enter the history books as a first title winner of the 2017 STAG European Under 21 Championships. In the thrilling closure of the Women’s Doubles Event in Sochi they overcame Romania’s Adina DIACONU and Andreea DRAGOMAN (12-10, 10-12, 8-11, 9-11)…

Eline Loyen and Lisa Lung respond, Belgium celebrates (ITTF by Ian Marshall)

EK-21 medailles

 Rising to the occasion, Belgium’s Eline Loyen and Lisa Lung emerged as the winners of the Women’s Doubles event at the Stag 2017 European Under 21 Championships in Sochi, Russia on Sunday 5th February. Never extended the full five games distance en route to the semi-final stage, on the concluding day of action they maintained that form to secure the prestigious title…

VIDEO 1/4 FINALE
VIDEO 1/2 FINALE
VIDEO FINALE

INTERVIEW

Artikel Nieuwsblad

UITSLAGEN

 

Pin It

Reacties zijn gesloten

« »