2016 Gouden Palet voor Lisa en Eline Loyen

on december 20 | in Internationaal

Eline en Lisa Europees Kampioen 2016 Dubbel Juniors

Eline en Lisa Europees Kampioen 2016 Dubbel Juniors (Foto: ITTF/Robert Valai)

Het Gouden Palet gaat dit jaar naar het dubbelpaar Eline Loyen-Lisa Lung bij de meisjes en naar Laurens Devos bij de jongens. Een jury van de Belgische Tafeltennisbond kende de Trofee voor Verdienste verder toe aan de nationale juniorenploeg (jongens).

Met het Gouden Palet worden jaarlijks de meest opvallende tafeltennisjongeren in de bloemetjes gezet. In principe kan het Gouden Palet slechts één keer gewonnen worden, maar voor het dubbelpaar Loyen-Lung maakte de jury enigszins een uitzondering. Het gebeurde ook eerder met het dubbelpaar Cedric Nuytinck-Lauric Jean en ook nu vond de jury dat het Gouden Palet bij de meisjes naar een dubbelpaar moest gaan, met name naar het tweetal Eline Loyen (Hasselt) en Lisa Lung (Diest), dat afgelopen zomer in Zagreb de Europese juniorentitel veroverde.

15541115_1179666842088350_1695648355057480006_nHet Gouden Palet bij de jongens is dit jaar voor Laurens Devos, een zoveelste trofee voor de 16-jarige speler van Sokah Hoboken. In zijn motivatie verwees de jury nadrukkelijk niet naar zijn Paralympische titel, wél naar zijn sterke prestaties in het afgelopen jaar, zijn enorme vooruitgang in 2016 en zijn eerste plaats op de Youth Ranking voor junioren.

Ook werd de Trofee voor Verdienste toegekend en die ging naar de Belgische juniorenploeg jongens. Florian Cnudde (Alpa), Laurens Devos (Sokah Hoboken), Thibault Darcis (Vedrinamur) en Valentin Pieraert (Caj Mir) veroverden brons op het Europees kampioenschap voor junioren in Zagreb en bereikten de kwartfinales van het WK voor junioren in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. (Artikel: tafeltennis.be)

Pin It

Reacties zijn gesloten

« »