2016 Belgische A-Kampioenschappen

on maart 23 | in Nationaal

Podium Dames A Foto: Jan van Ginkel

Podium Dames A
Foto: Jan van Ginkel

Lisa Lung opnieuw vicekampioene van België
Geschreven door Ivan Crabbe (VTTL)

Op een zucht van de meet stranden, een gevoel dat Lisa Lung ondertussen al kent. Vorig jaar speelde ze haar eerste BK-finale bij de A’s in Roeselare. Na een intense wedstrijd liep het fout, ook in deze editie trok de Belgische nummer één aan het kortste eind. Ditmaal stak Daria Mityukova (A5) en niet titelverdedigster Nathalie Marchetti (A1) stokken in de wielen. Eline Loyen, medestudente aan de Topsportschool, kon in het dubbelspel wel triomferen.

Margo Degraef en Marie Maesen mochten tijdens de kwalificaties van het enkelspel al aan de bak in Doornik. Jammer genoeg kwamen ze net tekort om zich te plaatsen voor de kwartfinale op zondag. Voor Degraef – wel Belgisch kampioene in het dames dubbel – wachtte na afloop een mooie prijs in de vorm van een Gouden Palet. Lisa Lung (16) begon uitstekend op de tweede dag van het Belgisch kampioenschap. Morgane Guidon (B0) was in de kwartfinale geen partij voor de speelster van P.W. Diest. Vriendin en ploeggenote bij de nationale ploeg Eline Loyen, die eerder op de dag twee titels in het dubbelspel veroverde, was de tegenstandster in de halve finale. De kansen op kwalificatie waren volgens de kenners te schatten op fifty-fifty. Iedereen verwachtte ook een spannende wedstrijd, maar Lung zag het anders. Met precies en aanvallend tafeltennis nam ze na vier sets al de bovenhand.

Een mentale opsteker voor de finale. Daarin ontmoette de Limburgse Daria Mityukova, die verrassend titelverdedigster Nathalie Marchetti had uitgeschakeld in de halve finale. De zenuwen stonden strak gespannen in de finale. Lung stond snel ruim achter, maar kon alles nog rechtzetten in set één: 13-11. Coach Marc Closset zag dat het goed was en moedigde zijn poulain aan om door te gaan op dat elan. Mityukova, die al een Belgische titel op haar palmares heeft staan (in 2012 om precies te zijn), nam het commando over en nam een 2-1-voorsprong in sets. Lung bleef knokken en dwong haar meer ervaren opponente tot het uiterste. Setwinst kwam aan de horizon piepen voor de jonge Limburgse, maar ze kon het niet afmaken. Stress/ervaring? Wie zal het zeggen. Veer gebroken bij Lung? Niets van, ze bleef in de wedstrijd en maakte weer aanspraak op setwinst. Mityukova bleef ijzig kalm en sloeg op het gepaste moment toe: 4-1.
Reportage Finale Dames A

2016-03-20 Uitslagen

Podium Dubbel Dames A Foto: Jan Van Ginkel

Podium Dubbel Dames A
Foto: Jan Van Ginkel

Ook in het dubbel behaalde Lisa, samen met clubgenote Marie Maesen, een zilveren medaille. In de finale verloren ze tegen het duo Eline Loyen-Margo Degraef,allen van de topsportschool.

Pin It

Reacties zijn gesloten

« »