2016 WK Teams in Kuala Lumpur

on februari 20 | in Internationaal

Foto Vlaamse Tafeltennisliga

Lisa Lung, Eline Loyen, Margo Degraef en coach Marc Closset Foto Vlaamse Tafeltennisliga

Tekst uit verslag VTTL van Ivan Crabbe
Eline Loyen (17), Lisa Lung (16) en Margo Degraef (17)  zijn de erg jonge speelsters van de Belgische vrouwenploeg. Het behoud in de tweede divisie wordt dan ook de doelstelling voor onze debuterende juniors. “Het zal een zware strijd worden”, benadrukt Loyen, die zich enkele weken geleden tot Vlaams kampioene kroonde. “Dit WK zal een goede leerschool zijn voor ons. De spelen van Rio komen te vroeg, maar in 2020 (Tokio) hopen we ons met de ploeg te kwalificeren.”

Servië was een taaie eerste tegenstander voor onze jonge meisjes. Ze moesten nog leergeld betalen en gingen uiteindelijk met 3-0 onderuit. Geen schande, in de andere wedstrijden is er nog veel mogelijk. Margo Degraef geeft tekst en uitleg: “Servië is groepsfavoriet en ze waren effectief heel sterk. We zijn wel niet slecht gestart, want er lagen toch nog kansen. Voor de rest proberen we ons beste niveau te halen en we zien wel waar we uitkomen. Het is hier heel warm en vermoeiend, maar aan het tijdsverschil zijn we wel al aangepast. We zijn ook wat vroeger naar Maleisië afgezakt en dat loont wel.”
Engeland  was in de andere groepswedstrijd met 3-1 de betere van Turkije. Canada tot slot was veel te sterk voor Nieuw-Zeeland. Morgen kijkt België (Eline Loyen, Lisa Lung en Margo Degraef) Engeland en Turkije in de ogen.

De Belgische meisjes boekten een bijzonder knappe overwinning tegen Turkije, 3-0. Bijna exact dezelfde Turkse ploeg klopte hen op het Europees jeugdkampioenschap. Een mooie revanche dus, die ervoor zorgt dat onze juniores nog kans maken op de kwalificatie voor de 1/8ste finales. Engeland was eerder op de dag wel te sterk. Margo Degraef kon na een spannende vijfsetter tegen Karina Le Fevre (WR 339) wel zegevieren. Eline Loyen klampte ook goed aan tegen groot talent Ho Tin-Tin (WR 221). De Britse had veel moeite met onze Vlaams kampioene en kon pas in de belle – na een reeks van felbevochten sets (19-17 onder andere) – afstand nemen. Ondanks de 3-1-nederlaag leverden onze meisjes weer een mooie prestatie af. Morgen om 3 uur Belgische tijd wacht Nieuw-Zeeland, een ploeg die nog steeds puntenloos is op dit wereldkampioenschap. Een nieuwe overwinning ligt dus voor het rapen.

Na de mooie overwinning tegen Turkije pakten de Belgische meisjes een tweede 3-0-zege tegen Nieuw-Zeeland. Eline Loyen, Margo Degraef en Lisa Lung gaven zelfs geen enkele set weg tegen het zwakke broertje van de groep. Momenteel staan studenten van de Leuvense Topsportschool op de derde plaats in de groep (na Servië en Engeland), wat recht geeft op de promotiestrijd. Winst tegen Canada op de slotspeeldag geeft sowieso zekerheid over de 1/8ste finales.

Verrassend sterk staan de jeugdige Belgische meisjes te spelen in het Maleisische Kuala Lumpur. Na twee 3-0-zeges (Turkije en Nieuw-Zeeland) ging in de laatste poulematch ook Canada vlot voor de bijl. Eline Loyen en Lisa Lung haalden het telkens simpel met 3-0, enkel Margo Degraef verloor haar wedstrijd met 2-3 van Ivy Liao. In groep E van de tweede divisie eindigden de Belgen op de derde plaats – na Servië en Engeland – en die gaf nog recht op kwalificatie voor de 1/8ste finales, waar ze morgen (9u30 Belgische tijd) topland Kroatië.

Kroatië bleek een te taaie klant voor de Belgische vrouwen in de 1/8ste finales van de tweede divisie. Loyen en co. konden geen enkele set pakken en gingen dus met 3-0 onderuit. Gezien de jonge leeftijd van de meisjes kunnen we alleen maar positief terugblikken – ook omdat het behoud in tweede divisie werd verzekerd – op hun resultaten in Kuala Lumpur.

Pin It

Reacties zijn gesloten

« »