2015 WK Juniors Frankrijk

on december 3 | in Internationaal

2015 WK Juniors Frankrijk

Op het Wereldkampioenschap Juniors in Frankrijk eindigden de meisjes Juniors op plaats 13 in het team event. In hun groep verloren zij van N-Korea met 3-0 maar wonnen hun wedstrijd tegen Hongarije met 3-0. Hierdoor eindigde zij tweede in hun groep en speelden voor plaats 13 – 20. In een foutloos parcours waarin zij de eerste ronde vrij waren, versloegen zij Egypte met 3-1 en opnieuw Hongarije met 3-0.  De titel ging zoals te verwachten was naar China dat in de finale Z-Korea versloeg met 3-0. Het brons was voor de VS en Roemenië.

Ook de jongens Juniors eindigden op plaats 13 . In hun groep versloegen ze Nieuw-Zeeland met 3-0 en verloren nipt van het sterke Roemenië met 3-2. Vervolgens versloegen zij Egypte (3-2), Canada (3-1) en de VS (3-2). Ook hier ging de titel naar China dat in de finale (ook al) Z-Korea versloeg met 3-0. Het brons was er voor Frankrijk en Hong Kong.

(nderstaand verslag komt uit het Artikel van de VTTL)

Enkel meisjes
Lisa Lung overleefde vlot haar kwalificatiepoule en kende weinig last van haar tegenstanders, ze won met 4-2 van de Hongaarse Feher en met 4-0 van de Canadese Cote. Ook Eline Loyen leverde een mooie prestatie, ze won tegen het nummer 3 uit haar poule Abousetta met 4-0, daarna kon ze ook de hoger gerangschikte Imre uit Hongarije kloppen waardoor ze zich verzekerde van een plaats op de hoofdtabel. Margo Degraef won tegen de Portugese Maciel met 4-3 en verloor tegen de Aerikaanse Jha met 4-1. Het werd sets tellen in haar poule en jammer genoeg kon ze zich op basis hiervan niet plaatsen. In de 32ste finales verloor Eline met 4-2 tegen de Noord-Koreaanse Ko na een verdienstelijke wedstrijd. Lisa Lung kon haar eerste wedstrijd winnen tegen de Engelse Tsaptsinos na een heuse thriller: 12-10 in het voordeel van Lisa in de zevende set. In de 16de finales bleek Soo Wai Yam Minnie (WR 99) uit Hong-Kong te sterk voor Lisa (WR 214), het werd 4-0.

Photo ITTF

Een dolgelukkige Lisa na haar wedstrijd. (Photo ITTF)

Enkel jongens
Laurens Devos, die slechts op het laatste moment opgeroepen werd voor het WK, leverde in de kwalificaties een uitstekende prestatie af. Als laagste in zijn poule kon hij zijn twee wedstrijden winnen respectievelijk tegen de Amerikaan Jack Wang en de Egyptenaar Youssef Abdem-Aziz. In de 32ste finales verloor hij van de sterke Rus Chernov

Dubbel meisjes
Margo Degraef en Marie Maesen verloren hun voorrondewedstrijd met 3-1 tegen een sterk duo uit Zuid-Korea. Eline loyen en Lisa Lung waren rechtstreeks geplaats voor de eerste ronde van de hoofdtabel. Daarin wonnen ze tegen het Turkse duo Kulkacen en Ozkaya in een beslissende vijfde set. In de achtste finales bleek het Koreaanse duo An en Kim te sterk voor onze meisjes, het werd 3-0 in het voordeel van de Koreanen.

Dubbel jongens
Laurens Devos speelde samen met Thibaut Darcis. In de eerste ronde werd vlot gewonnen van een duo uit Nieuw-Zeeland. In de 16de finales bleken Hwang en Park net iets te sterk voor het Belgische gelegenheidsduo.

Dubbel gemengd
Thibaut Darcis / Eline Loyen, Florian Cnudde / Margo Degraef en Valentin Pieraert / Marie Maesen overleefden de kwalificatieronde in het gemengd dubbelspel. Lisa Lung en Laurens Devos waren rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Darcis / Loyen wonnen in de eerste ronde knap van het Roemeense koppel Manole / Clapa, daarna werd gewonnen tegen Jha Khanak en Jha Prachi uit de Verenigde Staten. In de achtste finales verloren ze tegen het koppel Ho / Soo uit Hong Kong met 3-0. Devos en Lung overleefden de eerste ronde niet, zij verloren met 3-2 van een duo uit Hongarije. Ook Cnudde en Degraef werden in de belle uitgeschakeld door een duo uit Brazilië. Pieraert / Maesen verloren met 3-0 tegen een duo uit Hong Kong.

CHINA
In de halve finales en finales was het al China wat de klok sloeg. Zij gingen uiteindelijk met alle titels naar huis!

Pin It

Reacties zijn gesloten

« »