2015 Brons op Hungarian Junior & Cadet Open

on november 9 | in Internationaal

dames teamOp de Hongaarse Junior & Cadet Open hebben de Belgische dames met Eline Loyen, Margo Degraef en Lisa Lung brons behaald. Zij versloegen in hun groep Engeland (3-0) en Duitsland (3-1). Hierdoor eindigde zij als eerste waardoor ze zich plaatsten voor de kwartfinales. Hierin namen onze dames het op tegen Wit-Rusland, het tweede reekshoofd. Opnieuw speelden zij een sterke wedstrijd en versloegen het Wit Russische team met 3-1. In de halve finale wachtte een samengesteld team van Japan en Chinese Tai Pei (Taiwan) op hen. En zoals dikwijls zijn dit onbekende speelsters voor de Belgen. Ondanks een goede wedstrijd verloren onze dames met 3-1 .
(Website ITTF)
Verslag VTTL

Junioren team

De junior meisjes moesten het in hun kwalificatiepoule opnemen tegen Engeland en Duitsland. Engeland werd vlot met 3-0 opzij gezet, zowel Lisa Lung, Eline Loyen en Margo Degraef legden een foutloos parcours af. Duitsland beloofde een moeilijkere tegenstander te worden. Eline Loyen verloor de openingswedstrijd met 3-2 van Wolf, waardoor er veel druk op de schouders kwam te staan van Lisa Lung. Zij bleef echter kalm en bracht België vlot langszij tegen Bundesmann. Margo Degraef bracht België langszij na een 3-1 zege tegen Faljic. Lisa Had het in haar laatste wedstrijd niet makkelijk om de klus te klaren tegen een sterke Wolf, maar kon een 2-1 achterstand toch ombuigen en zo plaatsten de meisjes zich voor de kwartfinales. In deze kwartfinales kwamen ze uit tegen het tweede reekshoofd Wit-Rusland. Lisa Lung begon met een knappe en felbevochten 3-2 zege tegen Trigolos, het nummer 13 van Europa bij de juniores. Eline Loyen zorgde in de tweede wedstrijd voor een ferme stunt door te winnen tegen verdedigster Nikitchanka (nummer 6 van Europa). Margo Degraef verloor haar derde wedstrijd, waardoor het 2-1 werd. In de strijd tussen de eerste speelsters haalde Lisa het ook van Nikitchanke, waardoor belgië zich verzekerde van een medaille. In de halve finales was het Aziatisch trio Lin (TPE), Kato (JAP) en Nagasaki (JAP) te sterk voor onze Belgische meisjes. Het werd 3-1 in het nadeel van België. Margo Degraef kon de eer redden door te winnen van Nagasaki.

 

 

Pin It

Reacties zijn gesloten

« »