2015 Laurens Devos Talent van het Jaar!

on maart 15 | in Video

Trofee GDF SUEZ talent van het jaar

Sinds 2011 wordt met de Trofee GDF SUEZ Talent van het Jaar extra aandacht geschonken aan de inspanningen rond talentdetectie van het Belgian Paralympic Committee en haar twee leden, Parantee en LHF. Dit jaar werd een piepjonge tafeltennisser uit Malle door de Raad van Beheer van BPC verkozen tot talent van het jaar.

Laurens De Vos (Topsportschool K.A. Redingenhof Leuven)  is amper 14, maar reeds enkele jaren geselecteerd voor de topsportschool van de Vlaamse Tafeltennis Liga, die hem zeer sterk begeleiden. Zijn internationale carrière binnen het Paralympisch circuit (FA20-tornooien) startte hij onmiddellijk met toernooiwinst in Eger. Dan volgden een bronzen plak en opnieuw winst in respectievelijk de Spanish Open en het Tournoi Côte d’Azur.

Het is een absoluut toptalent om in de gaten te houden. Momenteel prijkt hij reeds op de achtste plaats op de wereldranglijst in zijn klasse 9. Laurens heeft een milde vorm van hemiplegie.

(Artikel Belgian Paralympic Committee)

Pin It

Reacties zijn gesloten

« »