2014 Jean-Michel Saive speler van het jaar (update)

on december 18 | in Artikels krant, Nationaal

Artikel HBVL 18-12-2014

Artikel HBVL 17-12-2014

Het had een mooie afsluiter en erkenning moeten zijn. De KBTTB besliste echter anders. J.M. Saive werd voor de tiende keer verkozen tot speler van het jaar. Saive werd voor de 25ste keer Belgisch kampioen en pakte de landstitel en beker met zijn club Logis.  Terecht? Lees verder…
Mijn opinie
Op Internationaal vlak behaalde Lisa o.a. drie medailles op de Europese Jeugdkampioenschappen  in Riva, Italie waarvan Goud in het Dubbel, Zilver in het Enkel en Zilver in het Gemengd. Ze won met team Europa de Wereldtitel in Barbados – waar ze de beslissende vijfde wedstrijd won tegen team Azië – én ze behaalde Zilver in het Dubbel. Lisa plaatste zich voor de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing, China (1/8 finale) door in Canada het plaatsingstornooi te winnen. Op de Junior & Cadet Open van Tjechië behaalde Lisa Goud  in het enkel én het dubbel.  In Portugal, na een lange afwezigheid van België, promoveerde Lisa met de nieuwe Belgische damesploeg naar Divisie II. Tot slot speelt Lisa (cadet) eind januari de 2015 ITTF Global Junior Circuit Finals in Paraguay waaraan slechts 16 gekwalificeerde speelsters (juniors) mogen deelnemen!

(Terug in de tijd)
In 2008 werd de 15 jarige Waalse speler Julien Indeherbergh wel verkozen tot speler van het jaar door de KBTTB. Hij dankte dit aan zijn uitstekend seizoen waar hij goud behaalde bij de cadetten in het dubbel op de Europese Jeugdkampioenschappen én op de Europese Top 10 bij de cadetten. Indeherbergh maakte tevens deel uit van Team Europa dat wereldkampioen werd. Hij speelde echter geen wedstrijden.
Jean-Michel Saive werd in 2008, net als afgelopen jaar, Belgisch kampioen. Hij behaalde toen ook met zijn voormalige club Villette Charleroi de Belgische titel èn de Belgische  beker. Op internationaal vlak werd Saive derde op de Europese Top-12 in Frankfurt…

(Heden)
Jean-Michel Saive is met voorsprong de beste speler ooit in België. Niemand zal ooit zijn palmares evenaren en hij zal voor altijd een icoon blijven in het tafeltennis.
Maar met de trofee van beste speler wordt echter een speler (of speelster ?) beloond die uitzonderlijke prestaties heeft geleverd gedurende het jaar. De prestaties van Lisa mogen zeer uitzonderlijk worden genoemd! Niemand anders heeft betere prestaties geleverd en heeft ons land meer in de kijker gezet op internationale tornooien dan Lisa. De KBTTB besliste echter de trofee toe te kennen aan aan J.M. Saive.
Worden de topprestaties van dames minder gewaardeerd dan deze van de heren? Is er een gebrek aan objectiviteit of kent men de prestaties niet…? Is er toch een verschil tussen Vlaanderen en Wallonië? (In 2008 werd de trofee wèl toegekend aan Julien Indeherbergh) Nochtans zijn de prestaties van Lisa minstens even uniek en uitzonderlijk. Men zou dus kunnen spreken van twee maten en gewichten? Jean-Mi is misschien de beste speler van het land, maar Lisa heeft met voorsprong de beste prestaties behaald en daar gaat deze trofee tenslotte toch over.

Overzicht

Pin It

Reacties zijn gesloten

« »